In verband met toegenomen drukte vragen wij u rekening te houden met langere verwerkingstijden van uw bestelling, retour en/of antwoord op uw vragen.
Onze excuses voor dit ongemak en bedankt voor uw begrip.
×
Bestellingen geplaatst voor 16:00 uur worden (indien voorradig) dezelfde dag verzonden vanuit ons eigen magazijn!Gratis verzending, 90 dagen gratis retour!Niet gheel tevreden met uw product? Binnen 90 dagen kunt u deze, zonder opgaaf van reden, kosteloos aan ons retourneren. Wij doen niet moeilijk en enkel een tevreden klant telt.
Slim, comfortabel & veilig wonen
Winkelwagen Subtotaal: €0.00

FIBARO CO Terugroepactie

Artikelnr: FGCD-001 ZW5 V3 2


Eind 2019 is uit onderzoek gebleken dat de Fibaro CO Sensor - model FGCD-001-ZW5 v3.2 - geproduceerd in Maart 2018 en voorzien van onderstaand productielabel, niet voldoet aan één van de voor deze sensoren geldende certificerings standaarden.


U kunt de productiedatum van uw CO sensor controleren door te kijken op de originele verpakking (indien beschikbaar) of anders op de achterzijde van de sensor zelf (sensor van grondplaat draaien), direct onder het batterij-compartiment. De batterij hoeft hierbij niet te worden verwijderd.


CO Label


Hierbij voldoet deze in 03/2018 geproduceerde batch niet aan de Euroepese Standaard EN50291, wat inhoudt dat:

  • de CO sensor te laat alarmeert bij lage concentraties CO;
  • hierdoor het risico op vergifiting en verstikking toeneemt.

Melding binnen Fibaro Home Center


Om beter te kunnen faciliteren in deze terugroepactie heeft Fibaro hierin voorzien door gebruikers van een HomeCenter 2 of Lite de volgende melding te tonen:


CO Label

Fibaro Replacement Program


Fibaro heeft inmiddels een terugroepactie op touw gezet (enkel voor de hierboven vermelde uitvoering van de CO sensor met productiedatum 03/2018), om deze sensoren rechtstreeks terug te nemen en te vervangen door nieuwe exemplaren.


Indien u beschikt over een ondeugdelijke sensor, kunt u deelnemen aan het " Fibaro Replacement Program" (https://drive.fibaro.com/public/co-sensor-replacement-program), door het volgen van ondertaande stappen:

  • Neem contact op met Fibaro per email zoals in bovenstaande melding ook staat vermeld (info@fibaro.com)
  • Vul het volgende formulier in: RMA Forumlier FGCD_EN.pdf
  • Wacht op akkoord van Fibaro, met bijhorende instructies

Heeft u nog vragen?


Neem dan contact met ons op via het onderstaande emailadres en wij helpen u graag verder:

Externe Referenties